Hollanda'nın ünlü bisküvi markası "Verkade" bir Türk kuruluşuna satıldı. Türkiye'de "Ülker"i üreten Yıldız Holding 2 milyar sterling yatırım yaparak Verkade ile öteki bazı markaları satın aldı. Markalar...
Bilindiği gibi, Avrupa'da örgütlenen UETD (Avrupa Türk Demokratlar Birliği), AKP'nin politikalarını destekleyen ve Avrupalılara tanıtan çalışmalar yapıyor.
Yolsuzluk operasyonundan sonra...
UETD'nin Hollanda biriminde...
Hollanda'nın en büyük gazetelerinden Trouw gazetesinde ilginç bir köşe yazısı yayınlandı. 26 Ekim'de yayınlanan yazıda, Hans Goslinga özetle şöyle diyor: Sağcı politikacılar Hollanda ve Avrupa'ya...
Hollanda'da Türkçe anadil eğitimi yeniden başlıyor. Ancak bu kez Türkler kendi kurdukları dernekler ile bu eğitimi örgütlüyorlar.
Bilindiği gibi, Hollanda siyasetçileri Türk...
KADINLAR: TwentseWelle Müzesi'nde Türkiye'de yaşamış 10 kadın için sergi.
Hollanda'nın Enschede kentindeki "TwentseWelle" müzesi bugünkü Türk topraklarında yaşamış 10 kadın için...
De Telegraaf gazetesinde yayınlanan "Günün Kuramı" (Stelling van de dag) tartışmasında okurlara "Türkiye IŞİD'e karşı daha çok şey yapmalı mı" ve "Öteki ülkeler Türkiye'ye gelen sığınmacılar konusunda...
Rotterdam'da bir Türk kökenli doktorun hastalarını "iyileştirme" amacı ile Türkiye'ye gönderdiği savlandı. Öne sürüldüğüne göre, doktor Erol Kaya, psikolojik (akıl) hastalarını...
Bilindiği gibi Türkiye'de Hollanda askerleri var. Türkiye "komşularla sıfır sorun" yapacam diye işe başlamıştı. Ama bu iş bütün komşularla düşman olmaya vardı. Suriye ile de takışınca, NATO üyesi Hollanda...
Araştırma: Karma Evlilikler bütünleşmenin (uyum) güvencesi değil!
Hollanda'da Amsterdam Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, "göçmen kökenli - yerli evliliği bütünleşme...
Boşnak Soykırımı'nın baş sanıklarından Bosnalı Sırpların başı Radovan Karaciç'in yargılanması başladı. Karaciç Hollanda'nın Lahey (Den Haag) kentindeki Uluslararası Savaş Suçluları Mahkemesi'nde yargılanıyor.
Duruşma'da...
Rotterdam İslam Üniversitesi'nde Cinsel Saldırı Savı.
Rotterdam kentindeki İslam Universitesi'nin 2 bayan öğrencisi bir üniversite yöneticisine karşı yargıya gittiler. Öğrenciler bir üniversite...
Bilindiği gibi Fransız havayolları (Air France) birkaç yıl önce, Hollanda'nın KLM ile Transavia havayollarını satın almıştı. Transavia KLM'nin "ucuzcu", ya da öteki adıyla "dolmuş" havayolu. Fransızlar Transavia'yı...
Hollanda Suriye'de ile Irak'ta terör örgütü İslam Devleti (İD)'ye karşı savaşmak için Uluslararası Birlik'e 4 F-16 uçağı gönderiyor. Daha kesinleşmedi ancak duyumlar bu yönde. Hollanda Bakanlar Kurulu...
Hollanda'nın Milli Piyangosu "Staatsloterij'ı Yunanlar dolandırmış!
Staatsloterij'ın bilişim (bilgisayar) ilerini 2010 yılından bu yana Yunan "Intralot" kuruluşu yapıyormuş. Intralot kuruluşunun çalışanları piyango biletlerinin numaralarını...
Ben olsam ben de gülerdim... (görsel: "FaceMePLS" Den Haag, Hollanda)
Kral olmak güzel birşey! Maaşa 6000 zam!
Hollanda kralı Willem-Alexander'ın yıllık gelirine 6000 (al bin) avro artış yapıldı! Kral gelecek yıl toplam...
ING-Bank çalışanı müşterilerin 1,5 milyon avrosunu çalmış, Türkiye'ye aktarmış
Bergen op Zoom kentindeki ING-Bank biriminin bir çalışanı müşterileri dolandırdığını itiraf etti. 35 Yaşındaki...
Merhaba arkadaşlar
Didim'de tatildeyim. Didim'de ilginç bir durum var. Oralıkta dolaşan çok sayıda Suriyeli var. Şimdi biliyorum bu Hollandalıların "ortalıkta dolaşan bir sürü Türk var" demesi gibi oldu ve tek başına...
Bu sabah Hollanda'nın güneyindeki Goes ile Middelburg arasında A58 karayolunda zincirleme kaza oldu.
Kazada 150 araba birbirine girdi. 2 Ölü var. 11 Kişi de ağır yaralı. Ayrıca 15 kişi de hafif yaralı. Ağır yaralı...
Türkiye pısırıklığı ile Feyenoord'lu Orkun Kökçü'yü Hollanda Ulusal Takımı'na kaptırdı!
Hollanda'da oynadıkları oyunla hekesin ilgisini çeken Ozan ile Orkun Kökçü kardeşlerden Orkun'u Hollanda...
Kosova'daki Avrupa Birliği "Yasalarla Yönetim" kurulunun (Eulex) savcısı Jonathan Ratel Türk doktor Yusuf Sönmez için Interpol'e "Kırmızı bildirim" arama isteğinde bulundu.
Kosova'da yasadışı organ böbrek...