Hollanda Eurovizyon'da 2. Oldu!
Danimarka'nın Kopenhag kentinde yapılan Eurovizyon şarkı yarışmasında Avusturya birinci olurken, Hollanda ikinci, İsveç ise 3. oldu.
Avusturya'nın sakallı kadın giysili şarkıcısı
Yarışmadan önce giysisi ve sakalı ile ilgi çeken Avusturya'lı yarışmacı "Rise like a Phoenix" (Bir Anka kuşu gibi yüksel) adlı parçası ile 290 sayı toplayarak yarışmayı kazandı. Yıllardır finallere bile kalamayan Hollanda'nın bu yıl 238 sayıyla 2. olması gecenin beklenmeyen sonucu oldu. Yarışmaya İlse deLange ile Waylon adlı profesyonel şarkıcılardan oluşan "The Common Linnets" topluluğunun aldığı ikincilik, Hollanda'yı yarışmayı kazanmışçasına sevindirdi!
Türkiye yine yoktu
Yarışma puanlamasının değiştirilmesine "küsen" TRT yine bu yıl da Türkiye'yi Eurovizyon'dan uzak tuttu...
Sonuçlar
Sahneye çıkış sıralarına göre, her ülkenin bilgilerini aşağıda bulabilirsiniz. "Sonuç Sırası" o ülkenin kaçıncı olduğunu gösteriyor. "Sayı" da aldığı toplam sayıyı...
Sıra | Ülke | Dil | Şarkıcı | Şarkı | Türkçe çevirisi | Sonuç Sırası | Sayı |
---|---|---|---|---|---|---|---|
01 | Ukrayna | İngilizce | Mariya Yaremçuk | "Tick-Tock" | Tik-tak | 6 | 113 |
02 | Ak Rusya | İngilizce | Teo | "Cheesecake" | — | 16 | 43 |
03 | Azerbaycan | İngilizce | Dilara Kazımova | "Start a Fire" | Bir yangın başlat | 22 | 33 |
04 | İzlanda | İngilizce | Pollapönk | "No Prejudice" | Ön yargılara hayır | 15 | 58 |
05 | Norveç | İngilizce | Carl Espen | "Silent Storm" | Sessiz fırtına | 8 | 88 |
06 | Romanya | İngilizce | Paula Seling & Ovi | "Miracle" | Mucize | 12 | 72 |
07 | Ermenistan | İngilizce | Aram MP3 | "Not Alone" | Yalnız değilsin | 4 | 174 |
08 | Karadağ | Karadağca | Sergej Ćetković | "Moj svijet" (Мој свијет) | Benim dünyam | 19 | 37 |
09 | Polonya | İngilizce, Lehçe | Donatan & Cleo | "My Słowianie - We are Slavic" | Biz Slavlar - Biz Slavlarız | 14 | 62 |
10 | Yunanistan | İngilizce | Freaky Fortune feat. Riskykidd | "Rise Up" | Ayaklan | 20 | 35 |
11 | Avusturya | İngilizce | Conchita Wurst | "Rise Like a Phoenix" | Bir anka kuşu gibi yüksel | 1 | 290 |
12 | Almanya | İngilizce | Elaiza | "Is It Right" | Bu doğru mu | 18 | 39 |
13 | İsveç | İngilizce | Sanna Nielsen | "Undo" | Geri al | 3 | 218 |
14 | Fransa | Fransızca2 | TWIN TWIN | "Moustache" | Bıyık | 26 | 2 |
15 | Rusya | İngilizce | Tolmaçevi kardeşler | "Shine" | Parla | 7 | 89 |
16 | İtalya | İtalyanca | Emma | "La mia città" | Benim şehrim | 21 | 33 |
17 | Slovenya | İngilizce, Slovence | Tinkara Kovač | "Spet/Round and Round" | Yeniden/Yine ve yine | 25 | 9 |
18 | Finlandiya | İngilizce | Softengine | "Something Better" | Daha iyi bir şey | 11 | 72 |
19 | İspanya | İngilizce, İspanyolca | Ruth Lorenzo | "Dancing in the Rain" | Yağmurda dans etmek | 10 | 74 |
20 | İsviçre | İngilizce | Sebalter | "Hunter of Stars" | Yıldız avcısı | 13 | 64 |
21 | Macaristan | İngilizce | András Kállay-Saunders | "Running" | Kaçıyor | 5 | 143 |
22 | Malta | İngilizce | Firelight | "Coming Home" | Eve geliyorum | 23 | 32 |
23 | Danimarka (ev sahibi) | İngilizce | Basim | "Cliché Love Song" | Klişe aşk şarkısı | 9 | 74 |
24 | Hollanda | İngilizce | The Common Linnets | "Calm After the Storm" | Fırtınadan sonra sakinlik | 2 | 238 |
25 | San Marino | İngilizce | Valentina Monetta | "Maybe" | Belki | 24 | 14 |
26 | Birleşik Krallık | İngilizce | Molly | "Children of the Universe" | Evrenin çocukları | 17 | 40 |
No comments
Hollanda'ya sevindim ama gerisi boş Türkiye nerde sen onu söyle bana!