Uçağı Yardımcı Pilot Kaçırmış!

 

 image

 

 

 

Uçağı Yardımcı Pilot Kaçırmış!

 

Roma'ya Giden Etiyopya Uçağı isviçre'nin Cenevre Kentine Kaçırıldı

 

Bu kez hava korsanı içeriden! Etiyopya Havayollarının Adis Ababa – Roma uçağını kaçıran kişi uçağın yardımcı pilotu çıktı! 31 yaşındaki pilot İsviçre'den sığınma istemek için uçağı Cenevre'ye indirmiş.

 

Alınan duyumlara göre, yerel saatle 00:30'da Adis Ababa'dan ayrılan uçağın, yerel saatle 4:40 sıralarında Roma'ya inmesi gerekiyordu. Ancak uçak İtalya hava bölgesi içindeyken, uçağın pilotu uçurma odasından ayrılarak tuvalete gitti. Yardımcı pilot bunu fırsat bularak hemen odanın kapısını kilitledi. Böylece uçurma odasında yalnız kaldı ve bütün denetimi eline geçirdi.

 

Uçak İtalya üzerindeyken, kaçırma olayı anlaşılır anlaşılmaz İtalyalı savaş uçakları Etiyopya uçağına eşlik ettiler. Uçak kaçırmadan sonra 1 saat 20 dakika daha havada kaldı ve saat 6:00'da İsviçre'nin Cenevre havaalanına indi. Yardımcı pilot “yakıt almak” için inmek istediğini söyledi. Ancak uçak iner inmez, uçurma odasında bulunan halat'ı kullanarak, ön pencereden indi ve sığınma istedi.

 

Uçakta 202 yolcu bulunuyordu. Bütün yolcuların durumlarının iyi olduğu bildiriliyor. 1983 Doğumlu pilotun İsviçre yasalarına göre 20 yıla dek Cezaevi cezası alabileceği bildiriliyor.

Haberin akangörseli için tıklayın.

 

Afrika'nın Yıldızı

Etiyopya havayolları son yıllardaki atılımları ile ilgi çekiyor. Bu yükselişiyle Afrika'nın yıldız havayolu olarak nitelendiriliyor. 62 Tane uçağı olan havayolunun ayrıca 32 tane daha ısmarlanmış uçağı var. Uçaklarının çoğu yeni ve aralarında Boeing'in en yeni modeli 787 “Dreamliner” da bulunuyor.

 

Türk hava Yolları'nın da üye olduğu “Star Birliği” üyesi olan Etiyopya Havayolları geçen yıl 143 milyon dolar (310 milyon TL) işletme karı ile ilgi çekti.

 

Kaçırma Olayı Kötü Günleri Anımsattı

Bu kaçırma olayı yükselen yıldız Etiyopya Havayolları için çok kötü bir durum oluşturdu. Kötü anıları yeniledi. 1996'da da bir Etiyopya uçağı kaçırılmıştı. 3 Hava korsanı uçağı Avusturalya'ya kaçırmak istemişti. Pilotun “yakıt yetmez” sözüne inanmadılar. Sonunda uçak Hint denizindeki Komorro adalarında denize iniş yapmak istedi. Kumsalda oturanların ve denize girenlerin şaşkın bakışları altında denize inmek isteyen uçak parçalandı. Toplam 175 yolcudan 125'i yaşamını yitirdi...

image 

İşte kumsalda sevgilisinin filmini çeken kadının çektiği görüntüler: 1996'da hemen kumsalın önünde denize inen uçağın akangörseli: KESİNLİKLE izleyin (tıklayın)

 

Latest comments

No comments

Bence (Genel Tartışma)

Bence (Genel Tartışma)

Bu öbek genel tartışma yeridir. İster iki kişiyi ilgilendirsin ister herkesi ilgilendirsin.